De één zijn schroot is de ander zijn brood

Iedereen loopt er wel een keer tegenaan: Oud ijzer dat weg moet. Een oude, verroeste radiator of een fiets waarvan de banden echt niet meer te redden zijn. Niet iedereen weet waar ze deze spullen moeten laten. Toch is het heel eenvoudig om dit schroot kwijt te raken, je hoeft er niet eens de deur voor uit. Ga gewoon op zoek naar een schroothandelaar.

Bekijk direct het overzicht van alle schroothandelaars!

Hoe vind je een schroothandelaar?

Schroothandelaars zijn speciale bedrijven die oud ijzer opkopen en weer verkopen. Zij nemen dus graag jouw oude metalen over. Wat mensen wel eens tegenhoudt om hun metalen apart te houden, is dat ze niet weten hoe ze dit bij schroothandelaars kunnen krijgen. Dit hoeft echter helemaal geen probleem te vormen. Er zijn in iedere regio wel wat bedrijven te vinden. Je kan gemakkelijk aan adressen te komen via internet; vele websites vermelden verschillende schroothandelaars en sommigen hebben zelfs hun eigen website. Wie zijn weg niet gemakkelijk vinden kan op internet, kan altijd nog terecht bij de krant, waar nog steeds regelmatig advertenties staan voor het inzamelen van schroot.

Ophalen kan ook

Weet je niet hoe je het oud ijzer kan vervoeren? Ook dat is geen enkel punt. Schroothandelaars hebben vaak de mogelijkheid om de metalen op te komen halen. Mocht je zelf toch al vervoer geregeld hebben om de rest van je grofvuil ook weg te brengen, dan kan je natuurlijk ook zelf een afspraak maken om even langs te rijden met je vrachtje. Niet iedereen kan het echter zo regelen dat ze zelf de spullen langs brengen, en misschien ben je er fysiek niet eens toe in staat. Vraag het bedrijf gewoon of ze bij je langs kunnen komen om het ijzer op te halen. Vergeet niet dat schroothandelaars geld verdienen aan jouw oude zooi, dus dat ze graag moeite doen om aan deze spullen te komen.

Natuurlijk geld verdienen

Niet iedereen ziet het zitten om zijn oud ijzer apart te houden en te laten opkopen. Toch zijn er meerdere redenen om dit wel te doen. Dat het je geld op kan leveren, is natuurlijk een goede aansporing. Maar vooral het element van recyclen past heel erg in het hedendaagse beeld. Schroothandelaars verkopen het ijzer door aan bedrijven die de metalen zo verwerken dat het hergebruikt kan worden. Het wordt bijvoorbeeld omgesmolten. Oud ijzer verkopen is dus niet alleen goed voor je portemonnee, maar je bent vooral ook zeer goed bezig voor het milieu!

Veelgestelde vragen