Klik hier en bekijk op deze kaart direct alle Schroothandelaren in de buurt!

Wanneer je niet goed weet wat je met je oude wasmachine of bromfiets aan moet, kun je op zoek gaan naar een schroothandelaar bij jou in de buurt. In sommige steden of dorpen tref je regelmatig een flyer aan in de brievenbus. Hierop wordt er een verzoek gedaan om oud ijzer aan de straat te zetten. Het wordt dan opgehaald. Dit is een mogelijkheid om van je oude spullen af te zijn, maar je verdient er op deze manier zelf niets aan. Door oud ijzer aan een schroothandelaar aan te bieden, kun je voor je schroot een aardig zakcentje verdienen.

Wat kun je aanbieden bij een schroothandelaar?

Bij een schroothandelaar kun je al je oud ijzer, maar ook oude metalen aanbieden. Je kunt koper, messing, brons, rvs, aluminium, lood, zink, oude elektromotoren, accu’s, printplaten en oud ijzer aanbieden. Een schroothandelaar is dus erg blij met jouw wasmachine of oude leidingen. Als je niet zeker weet of je iets kunt aanbieden, kun je altijd even overleggen met een schroothandelaar. Soms komen ze de spullen bij je thuis ophalen. Zeker als je een grote partij aan oud ijzer of metalen hebt dan halen ze dit voor je op. Zij hebben de materialen om alles veilig af te kunnen voeren.

Een grote verbouwing

Mocht je plannen hebben om een woning te renoveren dan kan er veel puin uit het huis komen. Je kunt een container laten plaatsen voor het puinafval, maar ook voor het schroot. Een schroothandelaar kan een gratis container voor het huis plaatsen waarin je bijvoorbeeld oude leidingen kunt weggooien. Ook oude kabels kun je in deze container afvoeren of het aluminium aanrechtblad van de oude keuken. Daarnaast kun je ook een gietijzeren badkuip en radiatoren in de schrootcontainer afvoeren. Het is raadzaam om het schroot per materiaal te sorteren. Dit scheelt een schroothandelaar sorteerwerk.

Ook het kortknippen van metalen en het strippen van kabels is aan te raden. Je kunt hiermee knipkosten en scheidingskosten besparen. De inhoud van je container brengt op deze manier veel meer op. Sommige schroothandelaren wegen de inhoud van jouw container ter plaatse. Ze hebben dan een mobiele geijkte weegschaal bij zich waarmee ze het gewicht van de container bepalen. De prijzen voor oud ijzer en oude metalen worden altijd per kilo berekend. Bij een grondige verbouwing heb je zo een container vol met schroot opgespaard. Het is dus zonde om alle materialen zomaar in een puincontainer te gooien.

Een schroothandelaar in de buurt

Rondom grotere steden zijn er vaak meerdere schroothandelaren die je kunt benaderen voor al je oud ijzer en oude metalen. In de kleinere dorpen zijn de schroothandelaren vaak wat verder weg gelegen. In het onderstaande overzicht vind je snel en eenvoudig een schroothandelaar bij je in de buurt. Mocht er geen schroothandelaar in de nabije omgeving zijn dan kun je altijd met de dichtstbijzijnde schroothandelaar overleggen of er een mogelijkheid is om het schroot bij je thuis op te halen. Soms kan dit tegen betaling van een lage ophaal vergoeding.

Veelgestelde vragen