Adellijk oud ijzer

De meeste mensen linken de term katalysator aan chemische processen. En wie iets van vierwielers afweet, denkt waarschijnlijk aan het stukje technisch vernuft dat de schadelijke stoffen in uitlaatgassen min of meer neutraliseert. In ieder geval is oud ijzer niet het eerste dat in je zal opkomen. Maar let op: de katalysatoren (en roetfilters) die worden gebruikt bij de autoproductie en in andere industrietakken hebben een keramisch blok als filter. Dit moet hittebestendig zijn en daarom zijn daar ook edelmetalen in terug te vinden.

Recyclen door specialist

Niet iedere schroothandelaar zal zomaar katalysatoren en roetfilters op een goede en efficiënte manier kunnen verwerken. Er is behoorlijk specifieke kennis voor nodig, onder meer om de soorten en hoeveelheden gebruikte edelmetalen vast te stellen. Maar ook om het maximale eruit te halen. En eveneens heel belangrijk: om de katalysatoren duurzaam te verwerken, zodat het milieu zo weinig mogelijk wordt belast.

Katalysator inleveren Dus heb je nog één of meer oude katalysatoren of roetfilters liggen? Ga dan naar Krommenhoek Metals de specialist in inkoop, verwerking en recycling daarvan. Krommenhoek Metals is vrij snel in staat zijn om je een goede en actuele opgave te doen. Zo ben je verzekerd van een eerlijke prijs voor je katalysator of roetfilter.

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik mijn oude katalysator of roetfilter inleveren?


Omdat die vanwege de gebruikte edelmetalen vaak verrassend veel geld kunnen opleveren. Maar ook omdat recycling bijdraagt aan een duurzamere samenleving.

Hoe kom ik achter de waarde van mijn oude katalysator?

Het is voor veel mensen natuurlijk vrijwel onmogelijk om dat zelf vast te stellen. Daarom is het belangrijk om een betrouwbaar bedrijf te benaderen, waar ze over de juiste kennis en apparatuur beschikken om je een reële prijsopgave te doen.

Waar vind ik een geschikt inleverpunt?

Tussen de erkende bedrijven in metaalrecycling in het overzicht op mrf.nl kun je op zoek naar een specialist op het gebied van katalysatoren- en roetfilterrecycling.