De beste prijs voor je schroot

Wanneer je oud ijzer overhebt, denk je er wellicht aan om eens contact op te nemen met een schroothandelaar. Voordat je dat doet, is het wel verstandig om goed beslagen ten ijs te komen. Wat voor soort metaal heb je bijvoorbeeld aan te bieden, en wat levert dat metaal op dit moment op? Verdiep je je van te voren in de schrootprijzen, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

Op het juiste moment verkopen

Om de juiste prijs voor je oud ijzer te kunnen vinden, zal je echt actuele informatie op moeten zoeken. De oud ijzer prijs kan namelijk van dag tot dag verschillen. De schrootprijzen worden per kilo vastgelegd, dus het kan best een aardig verschil opleveren of je je metalen vandaag verkoopt of pas over 4 weken. Daarnaast betaalt de ene schroothandelaar soms n?t even iets meer voor hetzelfde ijzer dan de andere. Je kan daarom het beste iets meer moeite doen door bij verschillende schroothandelaars te informeren met welke schrootprijzen zij werken en wat ze voor jouw spullen kunnen bieden.

Soorten ijzer

Oud ijzer is een verzamelnaam voor verschillende soorten metalen, die ieder hun eigen prijskaartje hebben. De prijzen verschillen van dag tot dag. Oud ijzer zelf levert je het minste geld op. Om te kunnen vergelijken, zou je voor het gemak even uit kunnen gaan van een cent of 20 per kilo. Met oud aluminium en oud zink kom je in dat geval al dichter bij de euro, en oud lood zou dan rond de euro uitkomen. Wie koper in zijn bezit heeft, zou al meerdere euro?s per kilo in zijn zak kunnen steken. Vergeet ook niet dat van bepaalde metalen ook subcategorie?n bestaan. Zo is aluminium in de ene vorm meer waard dan in de andere vorm. Op internet zijn handige overzichten op te zoeken van alle verschillende metalen en de schrootprijzen die daarbij horen. Let wel op dat verschillende websites ook net even andere prijzen kunnen vermelden.

Vraag en aanbod

Vraag en aanbod van metalen kan zeer verschillen. Dit is dan ook de reden waarom de oud ijzer prijs elke dag anders kan zijn. Van oud ijzer bestaat er veel aanbod, terwijl koper aanzienlijk minder vaak aangeboden wordt. Dit verklaart dan ook het grote verschil in de schrootprijzen. Heb je dus wat koper in je bezit, dan kan je daar een leuk zakcentje aan overhouden. Maar gaat het voornamelijk om oud ijzer wat je op zolder hebt liggen, dan kan je beter nog even verder gaan met je verzameling.

Veelgestelde vragen