Oud ijzer en oude metalen kunnen goed worden gerecycled. Daarnaast levert het je ook nog eens geld op wanneer je oud ijzer en metalen verkoopt aan een schroothandelaar. Zij kunnen jouw schroot gebruiken om bijvoorbeeld de hoogovens te voorzien van schroot. Dit hebben zij nodig om staal te kunnen produceren. Wanneer je van plan bent om zelf een oud huis te gaan verbouwen dan zal er veel oud ijzer en metaal naar boven komen. Voor de aan- en afvoer van oud ijzer en metalen kun je voor grote hoeveelheden een schrootcontainer aanvragen bij een schroothandelaar.

De prijzen voor oud ijzer en metalen

De prijzen worden bepaald door vraag en aanbod. Als er een grote vraag is naar oud ijzer en metalen dan schiet de prijs omhoog. Wanneer er weinig vraag is, zullen de prijzen gaan dalen. De schrootprijzen verschillen per dag. Ook kun je merken dat de prijzen verschillen per schroothandelaar. Het soort oud metaal en de samenstelling hiervan zorgen ook voor een prijsverschil. De inkoop van oud ijzer en metalen gaan per kilo. De kiloprijs wordt bepaald door de koersen van LME, Londen Metal Exchange. Je kunt meer krijgen voor je schroot door deze te scheiden en kort te knippen.

Verschillende inkoopprijzen voor metalen

De prijs die je krijgt voor het inleveren van oud ijzer en metalen, is afhankelijk van de samenstelling van het soort metaal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de materialen: oud koper hand gepeld, koper, oud messing, oud brons, oud kabel, oud rvs, oud aluminium, oud lood, oud zink, oude elektromotoren, oude accu’s, oud widia, oude transformator blokjes, knip ijzer, gruis ijzer, oud zwaar ijzer en oude printplaten. Oude metalen worden ook wel non ferro materialen genoemd. Deze kunnen, net zoals ijzer, gerecycled worden. De actuele inkoopprijzen kun je altijd opvragen bij een schroothandelaar.

Haal meer uit je schroot

Je kunt een hogere opbrengst voor je schroot krijgen, wanneer je zelf oude materialen sorteert. Een schroothandelaar hoeft op deze manier zelf niet meer het schroot te scheiden. Dit bespaart scheidingskosten. Als je materialen zelf gaat scheiden, is het belangrijk om persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken zoals een veiligheidsbril, beschermende schoenen en handschoenen. Zo bezeer je jezelf niet aan scherpe randjes. Als je niet precies weet welk materiaal wat is, dan zijn er handige trucjes die je daarbij kunnen helpen. Ijzer zal altijd aan een magneet blijven plakken en oud rvs is zwaarder dan oud aluminium.

Als je veel kabels hebt dan is het verstandig om de kabels te strippen. Er komt dan schoon koper tevoorschijn. Dit bespaart verwijderingskosten. Oud metaal kort knippen, voorkomt knipkosten. Een schroothandelaar wil het schroot verpakken tot compacte partijen. Met het zelf kortknippen van oude metalen bespaar je knipkosten. Bij een verbouwing kun je een schrootcontainer voor het huis zetten. Zorg ervoor dat de metalen en het ijzer vooraf gescheiden zijn en knip de metalen kort. Dit scheelt in de kosten waardoor je uiteindelijk een hogere opbrengst krijgt. Je kunt ook altijd advies vragen aan de schroothandelaar.
?

Veelgestelde vragen